На 22 февруари в Обединен детски комплекс се проведе "Денят на толерантността". Кампанията е национална и е позната като Ден на розовата фанелка. В инициативата се включиха ученици от Театралната школа, Клуб по приложно изкуство, ШИПИ и възпитаници от ПГТ "Н. Й. Вапцаров".

Учениците бяха  от различна възраст, пол, етност и интереси.В началото г-жа Елена Николова запозна участниците във форума с това Какво е толерантност? Какво и къде можем да срещнем агресия? Защо денят се посвещава на розовата фанелка? Учениците от ПГТ запознаха участниците с механизма и пътят, по който можем да различим агресията и тормозът и къде, как и с кого да споделим и сигнализираме  при наличието на такъв. Участниците изгледаха кратък филм,  в който тормозено дете споделя за живота си и как му е помогнато в тежък момент.


Ани Кръстева включи участниците в интерактивни игри и с методите на "форум театър" се разиграха различни ситуации с различен край. Участниците съпреживяха нагледно чувствата на тормозените деца и сами променяха чрез идеи финалът на отделните сцени към по-добър. "Веригата на агресията е безкрайно дълга, ако сами не я прекъснем и не сложим край-ние, не някой друг", това бе посланието на форума. В края участниците четоха всички заедно стихове за добротата, надеждата и любовта. Всеки получи подарък сърце и стихотворение и си тръгна с усмивка, защото доброто е навсякъде.