Политиците и магистратите, които отскоро воюват, когато бяха приятели, имаха един общ враг - Красимир Каменов – Къро. Към неговото залавяне бяха насочени много усилия. Той беше обявен и за междудържавно издирване. Това каза вътрешният министър Иван Демерджиев във връзка с убийството в ЮАР. По думите му, МВР няма да участва нито във войни между представители на отделни институции и да заема страна в такива конфликти, нито пък ще участва във войни между политици и представители на други институции.

Журналист за Къро: Ликвидиран е, за да не разкрие истини за хора от властта

МВР е уведомило властите на ЮАР къде се намира Красимир Каменов – Къро, но за съжаление не е бил задържан преди да се стигне до смъртта му, поясни Иван Демерджиев.

Той посочи, че сутринта МВР е предприело действия да придобие цялата информация по случая по официалните канали чрез Министерството на външните работи.

Министърът добави, че на територията на цялата страна протича полицейска операция, насочена към „тези представители на криминалния свят, способни да извършат тежки престъпления против личността."

Припомняме, че в четвъртък беше съобщено, че Красимир Каменов-Къро и жена му са убити в дома им в Кейптаун.

Четирима са убитите в Южна Африка, вероятно всички са българи

През април Красимир Каменов-Къро бе обявен за издирване с червена чрез бюлетина от Интерпол, пише Mediapool. Това е направено по искане на българските власти. Каменов се издирваше по подозрения за заплаха за убийство, изнудване и убийство.

През март Каменов бе задочно обвинен от Софийската градска прокуратура като поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР, който бе показно разстрелян в София в началото на 2022 година. По-късно в края на месец април Къро беше обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол.

Красимир Каменов-Къро и жена му са убити в дома им в Кейптаун

Красимир Каменов-Къро е знакова фигура от криминалните среди, припомня БГНЕС. Той е една от малкото фигури от подземния свят от 90-те, които останаха живи, пише bTV. Официално неговият бизнес е свързан със зеленчукови борси и с паркинги.

Той е известен като част от силовата групировка ВИС. Преди около месец на пресконференция на главния прокурор Иван Гешев, бившият член на ВИС бе уличен като част от заговор срещу главния обвинител. Гешев заяви, че има връзка между Красимир Каменов-Къро с Цветан Василев и обясни, че тяхната цел е била да дискредитират държавното обвинение.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм