Повторното гледане на делото за тежкия инцидент в пазарджишкото село Братаница, при който загина 7-годишната Моника, блъсната от служебна кола на МВР, шофирана от полицай, започва отначало. Първото заседание ще бъде днес, а близки на детето планират протест пред съда с искане за справедливо наказание. 

При предишното гледане на делото Окръжният съд наложи на бившия вече служител на ГДБОП 4 години и 8 месеца затвор. Полицаят бе лишен от право да управлява МПС за срок от 6 години. След обжалване Апелативният съд намали наказанието на 3 години условно, а лишаването от право да управлява МПС - от 6 на 4 години. Върховният касационен съд отмени присъдата на Апелативния съд поради явна несправедливост на наказанието, а Апелативният съд го върна на окръжните магистрати в Пазарджик.

Близките но детето не крият разочарованието с от протакането на съдебния процес и настояват за ефективна присъда. Те ще проведат пореден протест пред Съдебната палата преди началото на първото заседание от новото дело.