Делото за спорните акции на Пловдивския панаир е отложено за 5 април, съобщиха за Дарик от Министерството на икономиката и индустрията. Причината е поискана допълнителна документация по казуса, уточниха още от ведомството.

Процесът, който трябваше да се гледа днес в Софийски градски съд,  е за връщане на държавата на 29 на сто от акциите на Панаира, които бяха предоставени безвъзмездно на Община Варна преди години.  

„Битката“ на местно ниво срещу скритата приватизация на Панаира започна преди повече от две години от общинските съветници от „Демократична България“ в Пловдив.

С последващата намеса миналато лято на министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов се спря вписването на апорта на акциите в Търговския регистър. Така бе предотвратено те да бъдат прехвърлени на дружеството "Пълдин туринвест“, собственост на бизнесмена Георги Гергов.

Плановете на държавата са Пловдивският панаир да върне славата си. Вече има изготвена стратегия за развитието на изложението, което по площ е петото най-голямо в Европа.