Бившият английски футболист Дейвид Бекъм съди холивудския актьор Марк Уолбърг за 8,5 милиона британски лири. Това е второ дело, което собственикът на американския футболен клуб Интер Маями завежда срещу австралийската фитнес верига F45. Уолбърг пък е сред инвеститорите във фитнес компанията, като през 2019 г. е закупил 36% от акциите ѝ. Преди година и половина адвокатите на Бекъм заведоха първото дело на стойност 20 милиона долара. Тогава те обявиха, че от компанията не са изплатили уговорените възнаграждения за промотирането ѝ, което Бекъм е направил в социалните мрежи. На година футболистът е трябвало да получава по 1.5 милиона долара, като еднократно е получил и акции.

Сега юристите на Бекъм искат обезщетение директно от компанията на Марк Уолбърг.

Бекъм и Уолбърг станаха приятели, след като футболистът и семейството му се преместиха в Лос Анджелис през 2007 година. През 2020 година британецът стана глобален посланик на австралийската верига от фитнеси F45 - с лъскави снимки, показващи го как тренира с марково оборудване в един от нейните фитнес центрове.

Според адвокатите на футболиста като част от сделката той е трябвало да получи акции на австралийската компания в началото на 2022 г. След забавяне от няколко месеца, Бекъм получава акции на цена от $3 при $12 преди това.

Адвокатите на Бекъм твърдят, че това му е струвало £8,5 милиона потенциална печалба в резултат на забавянето на емитирането на неговата фирма с акциите, обещани в сделката.