Отборът на Дея спорт (Бургас) стана победител в третото издание на волейболния турнир, който бе в памет на легендарния варненски треньор Ставри Димитров.
Новият член на Демакс лигата записа два успеха в надпреварата, която се проведе в морската столица. Първо те надиграха домакините от Варна ДКС с 3-0 гейма, в отделните части на 18, на 8 и на 20 точки.


Във втората среща възпитаничките на треньорката Ина Петрова се наложиха над тима на Марица 2022 с 3-1 гейма (25-14, 23-25, 25-18, 25-20) и така завършиха първи в крайното класиране. 
Пловдивчанки останаха втори, след като преди това победиха обновения състав на Варна ДКС с 3-1 гейма след 25-27, 25-18, 25-17 и 25-9.

Новият наставник на варненки Милен Стоянов заяви пред клубния сайт, че основната цел в надпреварата е била обиграването на новите попълнения и отстраняване на пропуските в тренировъчния процес до началото на шампионата. 
Призьорите бяха наградени с купи от президента на варненския клуб Кирил Коцев и на Дея Спорт д-р Александър Маджуров, осигурени от дирекция Спорт към Община Варна. 
Призът за най-добър разпределител бе присъден на капитана на Дея-Весела Учикова. Най-добър нападател е Александра Китипова от Марица, а за MVP бе избрана либерото на победителките - Йоле Руцини. 
Турнирът бе част от подготовката на отборите за началото на новия сезон в женското ни волейболно първенство, което стартира на 20 октомври.