Първа коледна премиера представя Държавен куклен театър Сливен на 3 декември. Пиесата "Съкровището на Дядо Коледа", с автор Калоян Патерков и режисьор Мария Банова, е с начален час 11-ет в залата на театъра.

„Това е семейно представление. Приятно е.  Децата се вълнуват заедно с героите, преживеят видяното и се надяваме да бъде споделено с родителите“, каза Ефимия Павлова, директор на театъра.

Тя добави, че във всички представления на ДКТ Сливен, които се играят в празничните петък, събота и неделя, Дядо Коледа ще поднесе изненада за децата.

Чуйте…

Актьорите Росен Иванов, Алекса Манчева и Виктория Иванова споделиха, че главната тема в представлението е вярата в Дядо Коледа. В процеса на работа са се забавлявали с идеите за представяне на етюдите по интересен начин. За Дарик те споделиха част от сюжета.

Чуйте …

"Куклата на Мери" е второто премиерно заглавие на театъра, което ще бъде представено пред сливенската публика на 10 декември.
Други коледни представление, заложени в програмата на ДКТ Сливен са  "Снежанка", "Бяла приказка", "Снежен сън“ и "Откраднатите ботуши на Дядо Коледа".