В изложбената зала на Видинския архив бе открита експозицията „Отличията на приснопаметния Видински митрополит Дометиан“. На събитието присъстваха Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил, представители на държавни, културни и образователни институции, както и граждани. 

От името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков бе връчен поздравителен адрес. „Вие сте хората, приели професията архивист като свое призвание и житейска мисия. Изказвам своите големи благодарности за усърдието и професионализма, с които опазвате, съхранявате и популяризирате историческото наследство на нашия град. Опазването на това богатство е от изключително значение не само за предаването на историческата памет, но и за възпитаването у младото поколение на обич към родния край и уважение към нашите предци, традиции и обичаи. Продължавайте да съхранявате тази памет, защото без памет няма развитие!“ – пише в адреса.

По повод 9 юни началникът на институцията Светлана Кръстева награди дарители на Архива в следните категории: „Дарител, направил най-ценното дарение“, „Приятел на архивите“ и „Читател, направил най-много посещения в читалнята“.