Днес стартира най-мащабният младежки фестивал на Варна. Освен богата музикално-артистична и спортна програма, за която ви информирахме, приятни изненади очакват варненци и гостите на града на творческите работилници, които ще забавляват посетителите на  FunCity+ „Euphoria“ в зоната около Слънчевия часовник на входа на Морската градина.

Студентският съвет и студенти по криминалистика към ВСУ „Черноризец Храбър“ ще снемат пръстови отпечатъци.

Сдружение „За теб“ ще предостави възможност за споделено изработване на висулки от мъниста, раковини и миди, прежда и дърво, които улавят вятъра и слънцето.

"Място ЗА ТЕБ" ще e креативна работилница за изработване на морски красоти - бижута, декорации и всичко друго, което  хрумне на посетителите.

Другата работилница ще е свързана с бордови игри, но не за игра, а за изработка! Дъските за игра, фигурките и правилата ще зависят от въображението! И двете занаятия за подходящи и за деца и младежи с увреждания

От Спортен клуб по футбол на маса Джа-Ра са осигурили джага, на която да се демонстират уменията! Масата е подходяща за деца и хора с инвалидни колички

Разнообразни доброволчески проекти, младежки обмени и всякакви възможности за развитие! Подготвени са полезни инфо материали, ще има и консултанти, които да отговорят на всички въпроси!

Каквито и да са интересите ти - предвидено е нещо за теб!“, съобщават от сдружение „За теб“.

Сред участниците ще видим Социално предприятие „Няма невъзможни неща“ и Младежко пространство „ХамелеON“, което ще увлече публиката в игра „Предприемачество за младежи“, еко-игри, рисуване на манга герои и др. , като в същото време късметлии ще спечелят награди, предоставени от „ХамелеON“.

Училище по роботика „Робопартанс“ ще предостави възможност на посетителите на фестивала FunCity+ да участват в „Роботилница“ по създаване и програмиране на ЛЕГО роботи.

Младежкото информационно издание Youth Street Varna ще привлече младежи, желаещи да бъдат сътрудници на медията, като желаещите ще имат възможност да преминат дистанционен курс на обучение, а един от всички, заявили желание да се включат, ще спечели награда-изненада в томбола, разиграна по време на фестивала.

Водещият мотив на фестивала и тази година ще бъде "Аз за Варна!“ и „Заедно за Варна“.

Организатор на FunCity+ + „Euphoria“ е Община Варна, Дирекция "Образование и младежки дейности". 

Повече информация ще откриете на страницата на фестивала: NEWS&FUNcity