На официална церемония в Спортен комплекс „Проф. д-р Недко Кючуков“ при Медицински университет – Плевен, мениджърът на Баскетболен клуб „Спартак“ – Плевен Богдан Петков направи дарение на висшето училище – информационно електронно табло за спортни игри.

Официален гост на събитието беше Георги Глушков - президент на Българската федерация по баскетбол. Дарението беше прието от ректора на МУ-Плевен проф. д-р Добромир Димитров, от декана на Факултет „Обществено здраве“ проф. д-р Милена Карчева, както и от преподавателите в Сектор „Физическо възпитание и спорт“ и катедра "Физикална медицина, рехабилитация, ерготерапия и спорт" и от студентите от баскетболния отбор на висшето училище.

Доцент Искра Илиева, ръководител на сектора по спорт, направи кратко представяне на многобройните спортни постижения на преподавателите и студентите на МУ-Плевен, които биха били невъзможни без подкрепата на Ръководството и направените инвестиции в модерната спортна база.

Ректорът проф. Добромир Димитров приветства гостите, преподавателите и студентите за многобройните спортни успехи, които прославят плевенската Алма Матер. Той им пожела спортният дух и постижения да вървят ръка за ръка с успехите в обучението и науката. Проф. Димитров добави, че неслучайно личности с добри спортни качества стават добри здравни специалисти и видни учени. Причината за това е, че спортът допринася за доброто физическо и психическо здраве на добрия лекар и професионалист.

Той пожела на студентите от баскетболния отбор на МУ-Плевен да не забравят това по пътя на своето обучение и професионално развитие.

Проф. Карчева също приветства гостите и присъстващите преподаватели и студенти, като подчерта, че спортът обединява и доказва, че само екипната игра води до победи и успехи.

Ректорът проф. Димитров връчи благодарствена грамота на мениджъра на Баскетболен клуб „Спартак“ – Плевен Богдан Петков за направеното дарение на висшето училище, както и плакет за Успешно партньорство като гарант за бъдещи съвместни спортни инициативи.

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков изрази задовоство от нивото на спортната база на МУ-Плевен и на баскетболните отбори от студенти и преподаватели. Той поздрави града като люлка на велики състезатели, добри отбори и отлични спортни победи, като подари на проф. Димитров 1 и 2 том Алманах на българския баскетбол.

В края на церемонията, президентът на Българската федерация по баскетбол и ректорът на МУ-Плевен бяха приятно изненадани от уникална дърворезба от Трявна, изобразяваща слънце и слънчоглед, подарени в знак на признателност от доц. Искра Илиева и преподаталите на Сектор „Физическо възпитание и спорт“.

На финала на събитието, Георги Глушков даде старт на Демонстративен баскетболен мач между преподаватели и студенти на МУ-Плевен.