Д-р Румен Велев остава директор на столичната АГ болница „Шейново“. Това става ясно от съобщение на Агенцията по вписванията. Тя отказа да впише д-р Таня Андреева като директор, защото в решението си Столичният общински съвет (СОС) не е извършил промяна в Съвета на директорите.

В началото на август вписването на д-р Андреева беше спряно от Софийски градски съд след жалба на отстранения (с решение на СОС) д-р Румен Велев, въпреки успешно издържания от него конкурс. Впоследствие Областният управител на София Вяра Тодева отмени решението на СОС и го върна за ново разглеждане.

„С разглежданото заявление е отправено искане за промяна в състава на съвета на директорите на дружеството и в представителството му чрез заличаване на Румен Велев като член на Съвета на директорите, оправомощен с представителни функции и вписване на Таня Андреева-Райнова като член на съвета на директорите и изпълнителен член. След попълване на регистърното производство с допълнително представените документи, се установява, че първоначално дадените указания са изпълнени частично, като повторно не е удостоверена заявената промяна в състава на Съвета на директорите чрез заличаване на досегашния член на управителния орган Румен Велев и вписване на Таня Андреева – Райнова“, се казва в мотивите на Агенцията по вписванията.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм