Последният албум на дивата Beyonce, “Cowboy Carter”, за втора поредна седмица оглавява престижния чарт Billboard 200. Проектът в кънтри стил, с цели 27 трака, се превърна в истински фурор веднага след излизането си в края на март. Самата изпълнителка обаче подчертава, че жанрът на албума е стил „Beyonce” и не иска да се ограничава от понятието „кънтри“.

“Cowboy Carter” има най-много седмици под номер 1 за всички албуми на Beyonce, откакто неин самостоятелен албум прекара три седмици под номер 1 през декември 2013 г. и януари 2014 г. Няколко от песните в проекта вече се очертават като фаворити сред публиката – „Jolene”, хитът “Texas Hold ‘Em” и дуетът с Miley Cyrus “II Most Wanted”. “Texas Hold ‘Em” продължава да стои на челните позиции в еърплей чартовете по света.

“Cowboy Carter” (act II) е своеобразно продължение на албума „Renaissance“ (act I), който излезе през 2022 г. Селекцията от песни е създадена, за да отдаде почит на Chitlin Circuit - консорциум от места за представления в САЩ, които са подкрепяли чернокожи изпълнители по време на ерата на сегрегацията. Темата за чернокожите изпълнители в кънтри музика е сред най-повдиганите, след като стана ясно, че Queen Bay е избрала да твори именно в този жанр. В Instagram по-рано този месец дивата написа, че през годините се е чувствала отритвана не веднъж от кънтри общността в Щатите.