Подготовката на Централната избирателна комисия за предстоящите избори  върви нормално, заяви на редовен брифинг заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.

22 партии и 11 коалиции ще вземат участие в изборите "2 в 1" като от тях една партия и една коалиция ще участват единствено в изборите за народни представители. До 25 май на интернет страницата на ГД ГРАО могат да се подават заявления за гласуване по настоящ адрес.

От ЦИК заявиха, че ще приемат и ще обработват документи във всички почивни дни с изключение на празниците Разпети Петък и Великден. Матева допълни, че в рубриката въпроси и отговори на сайта на комисията гражданите могат да подават питанията си.

“До 7 май регистрираните партии могат да дадат заявление за заличаване на регистрацията им в централната избирателна комисия. Отново до 7 май изтича срокът, в който всички регистрирани партии и коалици и инициативни комитети следва да регистрират в централната избирателна комисия кандидатските листи за изборите за Европейски парламент”, коментира Матева.

Чуйте прикачения звуков файл.