Да помогнем на 34-годишния Йоан Асенов от Дряново да продължи да се радва на 6-годишната си дъщеричка Криси. Днес в рубриката на Дарик „Чуй доброто“ в предаването „Ники Кънчев Шоу“ за помощ помолиха съпругата му Николина Асенова и Николай Александров от Дряново.

„Всичко тръгна от сгрешена диагноза тук. Заминахме за Турция и на 7 март се обадиха, че вече има окончателна диагноза и тя е сарком на дентритните клетки, която е много рядка. Приехме го тежко“, каза през сълзи Николина.

Николай обясни, че шест месеца лекарите в България са давали грешни диагнози и сбъркано лечение на Йоан.

„Лекарите в Турция се учудват как не са му отказали органите, как не е стигнал до фатален край от тези грешни химиотерапии, които са му провеждали“, обясни той.

И благодари за голямото сърце на хората в Дряново, които са помогнали с дарения и отношение на семейството.

Йоан има дарителска сметка и кампания през платформата на Павел Андреев „Заедно за Йоан“ и фейсбук страницата.

Николай обясни, че за лечението на младия мъж са необходими 180 000 лв.

„За лечението се мобилизираха хората в Дряново и буквално за две седмици успяхме да съберем около 120 000 лв като заедно с добри приятели организирахме и концерт на стадион „Локомотив“, благодарение на община Дряново. Най-големият герой са дряновци и изпълнителите, които дойдоха безвъзмездно на концерта“, обясни Николай.

Участие в благотворителния концерт в подкрепа на Йоан абсолютно безвъзмездно са взели певците Стефан Илчев, който е Дряново, Преслава Кръстева, Невена Пейкова, Сиемон Славев, Елена Попова, 11-годишният Леон Даниел, който е изнесъл и самостоятелен концерт за тази кауза в София, Милиса Джавидова, Даная Александрова. Голяма помощ за семейството е бил и бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров, който през 2012 г. бе диагностициран с остра форма на левкимия.

„Звъннах му в 20,32 ч и му споделих за проблема на Йоан. В 20,36 ч ми отговори, че парите са преведени по сметката му“, каза Николай.

Ако искате да помогнете на Йоан и семейството му, можете да го направите по банков път ето и тук дарителските сметки:

Пощенска банка

IBAN: BG39BPBI79294055845501

BIC: BPBIBGSF

Получател: Йоан Славчев Асенов

Алианц Банк България

IBAN: BG74BUIN95611000706952

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Йоан Славчев Асенов

 Чуйте целия разговор в прикачения звуков файл.