Синоптичната комисия заседава в условия на слънчево и топло време, което хич не подхожда за средата на октомври, когато вече и мъглите и по-ниските температури са чести гости по нашите ширини. В предишни години...

Но на пук на "р-то" в месеца метеорологичните модели оптимистично показват лято през октомври в следващите дни. 

В събота и неделя ни чака предимно слънчево време с приятни дневни температури, които в следобедните часове ще се доближават много до показания от 23, 25 градуса. Това по-скоро е септемврийско, отколкото октомврийско време.

Обширен център на високо атмосферно налягане се настанява над Югоизточна Европа и блокира активните атлантически циклони, които ще преминават на североизток, далеч от Балканите.

Този характер на времето ще се запази и през цялата следваща седмица, дните ще са предимно слънчеви и топли, като към средата на седмицата можем да видим температури в низините и до 27, 29 градуса.

Към края на следващата седмица на югоизток ще има повече облаци и не е изключено на места слабо да превали, но синоптичните модели са категорични - сериозно влошаване на времето не се очаква.

Чак след 22, 23 октомври се очертава смяна на атмосферната циркулация над Източна Европа, вероятно ще се активизират средиземноморските циклони и ще видим есенно влошаване на времето.

Но дотогава ни чакат ни хубави слънчеви дни, да се усмихваме и да се радваме на този дар на есента.