Градове в цялата страна разкриха пунктове за събиране на помощи за пострадалите от разрушителните земетресения в Турция и Сирия. Вече започнаха и първите дарения. 

Един от първите дарители, още преди пунктът в Кърджали да бъде разкрит, е четвъртокласникът Манол. 

Земетресението в Турция и Сирия: Как можем да помогнем?

“Преди два дни вечерта гледахме турската телевизия, видяхме как страдат хората. Стана ми мъчно за тях и реших да даря парите си. Мисля, че тези хора имат много по-голяма нужда, отколкото да си купя нещо, без което мога да живея”, разказа пред NOVA момчето.

Земетресението в Турция: Защо е толкова смъртоносно?

По думите на майката на четвъртокласника това не е първият път, в който момчето проявява съпричастност. Той е участвал и в други дарителски кампании. “Винаги с желание дава спестените си парички”, казва майка му. 

В Благоевград също е открит пункт за дарения. Той се намира в Кондиционния център на общината.  

Какво да правим при земетресение?

„Има огромен интерес от страна на хората. Свързахме се с посолствата на Турция и Сирия. Осъществихме връзка с БЧК”, каза кметът на града Илко Стоянов.

„Желаещите могат да донесат завивки, дрехи. Апелирам те да бъдат нови”, обясни Емилия Халилова, организатор на кампанията.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм