Четвърти ден продължава битката с големия пожар, избухнал сутринта на 8 август край панагюрските села Елшица и Левски. Огънят вече е локализиран, но има активни огнища, днес се очаква окончателното му ликвидиране.

В гасенето вчера са участвали хеликоптер Ми-17 от Авиобаза Крумово, десетки пожарникари и доброволци от Панагюрище, Пазарджик, Пещера, Белово, Батак, на помощ са се притекли и колегите им от Пловдив. Отново се е наложила намесата на булдозер от "Асарел-Медет", който е прокарал нова 11-километрова просека, за да се предпази близкото село Попинци. Благодарение на общите им усилия ситуацията вече е под контрол.

Пламъците са тръгнали от запалени сухи треви и стърнища, според официалната информация на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Друга версия е, че огънят е тръгнал от изхвърлена незагасена цигара. Все още не се знае и колко са засегнатите площи - между 2000 и 3000 дка, според различните източници. Община Панагюрище обяви бедствено положение. Безвъзвратно са унищожени стотици декари смесена гора. Инцидентът тепърва ще се разследва.