Четирима души са арестувани за купуване на гласове във Варненско. Има задържани както във Варна, така и в областта. Част от тях са криминално проявени, обяви на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Атанас Михов.

Намерени са множество списъци с имена и лични данни, пари в банкноти по 50 и 100 лева, примерни форми на изборни бюлетини с попълнени квадратчета за определена партия и преференция, както и разчети за разходи за деня на вота, най-вероятно за превоз на избиратели.

Арестите и претърсванията са част от мащабна полицейска операция, започнала тази сутрин. Тя се провежда на територията на цялата Варненска област. Действията са по линия на битовата престъпност, купуването на гласове, нарушения на Закона за движение по пътищата и други престъпления.

Към момента са проверени 1001 души, 614 превозни средства, 12 пункта за изкупуване на метали, 11 автоморги, 56 търговски обекта, 26 заложни къщи и 29 питейни заведения. Съставени са 110 актове и фишове, посочи шефът на варненската полиция.

При претърсванията са намерени и различни видове и количества наркотици.