В четири общински болници в София ще се оказва съдействие на пациенти, при които има съмнение за домашно насилие чрез насочване към институции за закрила и помощ.

На днешното си заседание Столичният общински съвет одобри доклад с предложение за включване на общински болници в меморандум за превенция и отговор на домашното насилие. В помощ на пациентите ще бъдат Първа, Втора, Четвърта Многопрофилна болница – София, както и болница „Княгиня Клементина“.

Съдят убиец, заровил съпругата си на 4 места в Разград

Инициатор е Асоциация „Деметра“, чиято дейност е насочена към защита на правата и оказване на помощ на жертвите на насилие и трафика на хора.

Общинските съветници решиха още улици в София да носят имената на режисьора Въло Радев и на актрисата Ванча Дойчева. Друга улица беше наречена на името на Стоян Омарчевски, министър на народното просвещение в правителството на Александър Стамболийски, който през 1922 година предлага 1 ноември да бъде обявен за Ден на народните будители.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм