Служебното правителство освободи и назначи четирима нови областни управители в Благоевград, Видин, Добрич и Плевен. 

За областен управител на Благоевград е назначен Георги Динев. Той е бивш народен представител от ГЕРБ-СДС  в 44-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание. Динев е бил също председател на Общинския съвет в Петрич. Той сменя Мария Димова, която беше първата жена областен управител на града.

Във Видин на мястото на Иво Атанасов застава Ани Арутюнян, която до този момент беше заместник областен управител на същата област. Тя е преподавател в катедра „Политология” в УНСС. Занимавала се е разработването на образователни и изследователски проекти в сферата на предприемачеството, насочени към малки и средни предприятия, както на национално, така и на международно ниво. 

В Добрич рокадата е между новоназначения за областен управител Румен Русев и освободената днес Йорданка Костадинова. Русев е главен секретар на Областна администрация в Добрич от 2016 година и е бил секретар на Община град Добрич. Юрист по образование, притежава дългогодишен опит в администрацията. 

Николай Абрашев е избран за областен управител на Плевен, като до момента там е бил заместник на същия пост. Работил е в Община Плевен, бил медиатор, отговарял е за младежките дейности – програми и заетост. Завършил е магистратура по „Мениджмънт“ в Стопанската академия „Димитър А. Ценов“, Свищов. Освободената днес от длъжността Виолета Иеремиева ще бъде назначена за заместник-областен управител на същата област.

В края на април служебното правителство на Димитър Главчев освободи шестима областни управители на Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, София и Софийска област. За областен управител в Русе беше назначен Драгомир Драганов отново депутат от ГЕРБ-СДС в 48-ото и 49-ото Народно събрание.