За деветнадесета поредна година Синдикатът на българските учители в партньорство с Българската работническа федерация (БРФ) „Спорт и здраве“ към Конфедерацията на независимите синдикати в България и с подкрепата на Министерството на младежта и спорта проведе Международната учителска спартакиада.

В нея се включиха близо 500 участници от 27 общини и "Синдикат на работещите в образованието и науката" на Казахстан, Азербейджан и Полша, които се състезаваха в дванадесет спортни дисциплини: тенис на маса, плажен волейбол, стрийтбол, шахмат, дартс, мини футбол, бридж, плуване, спортна табла, петанк, щафета „Бързи заедно“ и теглене на въже.

В продължение на 5 дни най-мотивираните учители, членове на Синдиката на българските учители, демонстрираха спортен хъс, воля, сплотеност, съпричастност и толерантност.

Отборът на Севлиево завоюва 4 купи – четвърто място на "Петанк" - смесени отбори, шесто място при жените на "Плажен волейбол", при мъжете на "Спортна табла" и в щафетата „Бързи заедно“.

В крайното комплексно класиране представителите на СБУ – Севлиево се класираха на 16 място.

Състезанието се пвоведе с подкрепата на Община Севлиево, а севлиевският отбор се представи с рекламни тениски на рок фест "Хоталич".