Четири ефективни присъди и една условна - така завърши делото срещу обвинените в участие в организирана престъпна група за източване на данъци чрез фиктивни сделки с трюфели в Пазарджишкия окръжен съд. Тричленен състав одобри постигнатото споразумение между петимата подсъдими и Окръжната прокуратура. Подсъдимите се признаха за виновни по всички повдигнати им обвинения и се отказаха от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Соченият за лидер на групата получава общо наказание от 1 година и 11 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване и глоба в размер на 20 000 лв. Зачетено е предварителното му задържане под стража от 05.12.2022 г. до днес. Той е осъден да заплати 332 792 лв. по сметка на държавата, която сума е предмет на престъплението. 

Двама участници в групата са с наложено наказание по 1 година и 9 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване и глоби в размер на 1000 и 20 000 лв. Единият е осъден да заплати 332 792 лв. по сметка на държавата, която сума е предмет на престъплението пране на пари. Трети получава 1 година и 7 месеца ишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване и глоба в размер на 1 000 лв. Зачетено е предварителното им задържане под стража. 

Единствената жена в групата е с условна присъда. Наложено ѝ е общо наказание в размер на 1 година и 11 месеца лишаване от свобода условно, с изпитателен срок от 3 години и глоба в размер на 20 000 лв. Тя е осъдена да заплати 332 792 лв. по сметка на държавата, която сума е предмет на престъплението. 

В тежест на 5-мата подсъдими са присъдени направените по делото разноски общо в размер на 23 831.35 лв. или по 4766.27 лв. за всеки един от тях.

Съдът одобри сключеното споразумение и поради цялостното възстановяване в полза на държавния бюджет на нанесените материални щети. Определението за прекратяване на делото е окончателно и влиза в сила веднага.