Нов епизод от спора кой с кого е по-близък се развихри и днес в парламента между ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изчисли общо подписаните и внесени законопроекти и дните, в които управляващото мнозинство е работило заедно. Още в началото на работния ден той се появи със списък и направени сметките.

“Законопроекти, подписани от народните представители на ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС - 12 броя плюс два от Атанасов (б.р.- Атанас Атанасов) и Пеевски (б.р. - Делян Пеевски). Законопроекти, подписани от Борисов, Петков, Пеевски - 9 броя, плюс Атанасов - три броя, плюс Христо Иванов - три броя. Ако го сметнем по “трънския курс” - близо 50 законопроекта. По три пъти да сме се виждали, прави 150 пъти. От девет по 30! От 270 дена на правителството над 150 дена сме били заедно трите партии”, изчисли Борисов.

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” (ПП) Кирил Петков коментира, че ГЕРБ и ДПС трябва честно да заявят, че са заедно като коалиция:

“Ние казваме честно, че ние сме в явна коалиция с “Демократична България”. ГЕРБ и ДПС трябва също да заявят честно, че и те са в коалиция заедно и във всичките тези срещи, за които г-н Борисов говори, са като среща на две коалиции. Когато става дума за коалицията ГЕРБ-ДПС, човекът, с който може да се говори, за да се взимат крайните решения обикновено е Пеевски, защото той взима решения и за двете групи”

Делян Пеевски, съпредседател на ДПС, също не остана безучастен в спора кой с кого е по-близък. Той уточни, че с Кирил Петков е работил много по-добре, по-лесно и по-често, отколкото с Борисов.

Призовавам го Кирил да не влиза в тия дребни интриги. Всичките сме били заедно, работили сме заедно, вършили сме работа - направихме много хубави неща. Да се успокоят, да си отидат по места, да се приготвя за изборите, да дойдат резултатите и да седнем да си говорим.

Пеевски предупреди и Бойко Борисов да изчака изборните резултати преди да коментира с кого би управлявал, за да не се получи така, че управлението да е без него. 

Чуйте подробностите в прикачения звуков файл.