Премиерата на черната комедия “Ръкомахане в Спокàн” ще бъде представена за първи път в  в Камерната зала на Драматичен театър - Пловдив от 19.00 ч. тази вечер. Режисьор на пиесата е Елица Йовчева, позната на публиката с един от най-известните спектакли за отминалия сезон - “Отблизо”.

В актьорския състав са Добрин Досев, Тодор Дърлянов, Мария Сотирова. Заради специалното изискване на автора за участие на цветнокож се включва и Емануел Кабанга – момче от Ангола, което идва в България, за да учи корабостроене, но съдбата го отвежда на сцената на Драматичен театър - Пловдив. Автор на пиесата е Мартин Макдона, номиниран за “Оскар” през 2023 година за сценария и режисурата на последния си филм.

В представлението се разглежда проблемът за самотата на съвременния човек. В сюжета се пресичат пътищата на главния герой, търсещ отрязаната си ръка, с тези на още по-абсурдни хора. Животът им е под заплаха заради една догаряща свещ в гърлото на туба бензин…

Това е и първата премиера за годината на пловдивския театър. Следващите дати, в  които можете да се гледа представлението, са 9-ти февруари, 6-ти и 27-ми март. Билетите за март вече са в продажба.

Автор: Мария Тодорова