От утре, 28 февруари в столицата отваря врати Център за енергийна ефективност. В него всички граждани, които искат да кандидатстват по програмата за енергийно обновяване на жилищните сгради, ще получават консултации от експерти.

Центърът за енергийна ефективност-София се намира в район „Слатина” на ъгъла на ул. „Съединение“ и ул. „22 септември“, а целта му е в максимална степен да бъдат улеснени всички етажни собствености, които имат желание да обновят блоковете, в които живеят по Програмата за енергийна ефективност.

Нови 24 камери ще бъдат монтирани в Борисовата градина

Това уточни пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Центърът ще е отворен всеки работен ден от 12.30 до 19.30, като екип от 6 души, експерти в различни сфери от Столична община ще обслужват хората както на място, така и онлайн, ще отговарят на въпросите им и ще подпомагат координацията между различните структури и звена.

Илин Димитров: София привлича туристи и ръстът е съпоставим с този на Истанбул

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Георгиева обясни, че има две фази на кандидатстване – до 31 май 100% безвъзмездна помощ. След това до края на годината има 20% съфинансиране, което ще се изисква от собствениците.

Молбата към гражданите е първо да потърсят онлайн информация в сайта на Столична община и ако не могат да намерят отговора на въпроса си там или имат допълнителни питания, тогава да се обърнат към центъра.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм