Силни бури с градушка удариха някои части на страната. Най-сериозно беше положението в Нова Загора и Казанлък.

В Нова Загора местните власти съобщават за материални щети, но за щастие – без жертви. Обявено е бедствено положение, а училища и детски градини ще останат затворени днес. Паднали дървета и непроходими улици, запушени шахти, счупени стъкла и клони на дървета. Това е само част от равносметката на кмета Галя Захариева. Градушката е поразила и голяма част от земеделската продукция в района. Възрастен мъж на 75 години е бил спасен от наводнен участък под мост след бурята в Нова Загора. Той е бил там с автомобила си, съобщиха от МВР. 

NOVA съобщава, че в град Шипка определят бедствието като невиждано. Градушката там е била най-едра и интензивна. Кметът Василка Панайотова обяви частично бедствено положение и призова държавата да помогне на местните хора.

В Казанлък също има сигнали за множество щети. Дърво е паднало върху автомобил на бул. "23-ти пехотен Шипченски полк". Отнесена е част от покривната конструкция на детска градина 9 "Слънчице". Поражения има и на цветарския сектор на пазара, предава БТА.

Бедствено положение в Нова Загора след пороя (Обновена)

Градушка е паднало още в района на Шумен и Варна, където в някои села съобщават за унищожени посеви. В София също в някои квартали е паднала градушка.