Футболна академия Черноморец-  Бургас подписа договор за сътрудничество с женски футболен клуб „Бургас“ Споразумението е за обмен на млади таланти, споделяне на професионален между двата клуба. Те ще работят заедно за популяризиране на женския футбол в училища и детските градини. Идеята е повече деца да бъдат привлечени към духа на играта и магията на топката. Младите състезатели ще усъвършенстват своите умения на зеления терен, а пред най-перспективните ще се открие възможността да са част от гарнитурите на женския национален отбор на България. И да оставят следа на международните футболни форуми.

Договорът за партньорство подписаха директорът на футболната академия Господин Господинов и председателят на женския футболен клуб- Валентина Станкова. И двамата ръководители вярват, че обединени могат да направят решителна стъпка към просперитета на женския футбол в страната и спечелването на шампионски титли.

В световен мащаб, женският футбол набира огромна популярност, като само през месец август тази година на финалната среща от световното първенство по футбол за жени са присъствали 75 000 зрители на стадиона.

Българският национален отбор дава амбициозна заявка за успех, като в настоящия момент е с една победа и едно равенство в групата си в провеждащата се Лига на нациите.