Легендарната серия ракии „Бургас 63“ на винарна „Black Sea Gold“ отново се утвърждава като ракия №1 на българския пазар. Това сочи най-новото потребителско проучване, направено от швейцарската организация ICERTIAS /International Certification Association GmbH/.

Резултатите показват и, че „Бургас 63“ е  марка с изключително високо качество, която отговаря на критериите, необходими за QUDAL – QUality meDAL и с гордост получава престижното отличие за 2024/2025 г. в категорията.

Запитването е направено през януари 2024 г. между 1200 пълнолетни потребители на които е бил зададен въпроса: „Посочете името на производител или доставчик на ракия, който според вашия личен опит и мнение, предлага абсолютно най-високо качество на българския пазар?” Това не е първият път, в който “Black Sea Gold” получава отличието, след като през 2016 г., потребителите отново поставят бранда на челно място в класацията за „най-добра ракия на българския пазар“.

Медалът за качество е едно от многото високи признания за продуктовата линия „Бургас 63“, последните от които са Grand Gold Medal за „Бургас 63 Барел“ от Concours Mondial de Bruxelles 2023 и Grand Gold Medal за „Бургас 63 Юбилейна“ от Frankfurt International Trophy 2023.

Във времена на пазарна нестабилност и ескалиращи цени, потребителите ценят качеството на продуктите повече от всякога. В търсене на най-доброто на пазара, те се фокусират върху достъпни продукти и услуги. Фактът, че за втори път „Бургас 63“ е №1 на българския пазар е особено голямо постижение за създателите ѝ и потвърждава, че това не е просто напитката, а истинското изкушение за сетивата.

Програмата за сертифициране QUDAL има за цел да улесни потребителите да намерят най-добрите и висококачествени продукти и услуги на пазара. Основната цел на изследването е да получи представа за възприятията на потребителите за продукти, услуги, производители и доставчици.

Всеизвестно е, че "Бургас 63" не просто отговаря на стандартите за качество, а ги и задава. По време на над 25-годишната си история „Бургас 63“ се е превърнала в синоним на качество и престиж. Най-новата фаза, в която навлезе серията през 2023 г. е обновеното лице на „Бургас 63 Специална“, „Бургас 63 Барел“, „Бургас 63 Перлова“ и „Бургас 63 Траминер“ и нова подобрена технология на печат на етикетите си, която носи усещане за изтънченост и финес. Серията продължава смело да разчупва нормите за ракията като масово питие. Тя притежава облика на продукт с изключително качество, както и самочувствието, че всички, които обичат тази алкохолна напитка, не могат да ѝ устоят.

„Бургас 63“ - ракия №1 на българския пазар