Искам да покажа истинското лице на израза "Бий ме - обичам те!". Този израз, придобил статута на анекдот, има чудовищно, а не смешно звучене. Искам да върнем истинския смисъл и тежест в тези думи, когато ги срещаме в бъдеще. Защото, ако нещо страшно е станало смешно, значи то е толкова често срещано в обществото ни, че е станало част от всекидневното зло, което приемаме с доза примирение и с времето развиваме емоционална резистентност - то вече не е проблем, а ежедневие и затова ни остава само да му се присмиваме горчиво, докато живеем с него…

„Чувствах се в клетка“. 6 знаменитости, които са били жертва на домашно насилие

Това написа актрисата Йоана Буковска за кампанията "Не си сама", която е състредоточена върху подкрепата на жени, жертви на насилие.

През последните дни няколко родни познати лица признаха пред широката аудитория, че по един или друг начин, в един или друг момент на живота си са били жертви на физическо или психическо насилие. 

Изглежда жертвите придобиха нужната смелост да говорят, след като актрисата Диана Димитрова призна, че преди 5 години, върху нея е бил нанесен побой от колега, по време на снимки.

Поредна известна жена сподели, че е била насилвана от колега

В свое интервю по-късно, актрисата разказа, че по време на цялото си следване в НАТФИЗ е била подложена на психически тормоз от тогавашния ректор проф. Здравко Митков.

Малко след това още една известна жена разказа за стар случай на насилие - спортистката Надя Младенова. Вчера тя написа във Фейсбук, че след като е разбрала за случая с актрисата Диана Димитрова, се е почувствала длъжна да сподели своята история.

Димитрова за бивш ректор на НАТФИЗ: Заради агент Василев колеги напускат страната, той ни смачка

Тя разказва как колегата ѝ я удря през лицето и сцепва устната ѝ заради спор за нейна статия, тъй като спортистката наскоро започнала да пише в онлайн блог. Три нейни приятелки станали свидетели на случката.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм