Конгресът на БСП взе решение за провеждане на референдум "за" или "против" джендър идеологията в училищата. Предложението беше направено от плевенски социалисти, които изразиха безпокойство от, по техни думи, зачестили опити за проникване на "тази идеология" в училищата.

Стефан Бурджев, цитиран от БТА, каза: "В името на нашите деца и защитата на християнските ценности и семейството предлагаме Конгресът да вземе решение за иницииране от БСП на национален референдум "за" или "против" "джендър" идеологията в училищата".

Ивайло Мирчев: Какви евроатлантици са ГЕРБ, БСП и ДПС, когато най-големият ти партньор казва, че в редиците си имаш корупция

Корнелия Нинова пък се оплака от натиск над БСП да се държат като модерна лява партия. "Докато съм председател на БСП, няма да се предадем на този натиск. Като ме смените някой ден, правете каквото решите", заяви тя.

Делегатите на Конгреса одобриха доклада на председателя на БСП Корнелия Нинова, концепцията за нова програма и концепция за промени в Устава на партията. Документите са приети с 538 гласа “за“ и 6 гласа “против“.

Атанас Пеканов пред Дарик: Извън еврозоната България стои отстрани на масата и чака други да взимат решения

Вследствие на взетото решение, Уставът и програмата ще бъдат изпратени за общопартийно обсъждане в цялата партия.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм