БСП връща неизпълнен третия мандат за съставяне на кабинет в понеделник, обяви на брифинг в парламента лидерът на партията Корнелия Нинова.

Играта “искал, но не успял” преди изборите, или защо крахът на парламента е победа за всички

"Търсихме решение за излизане от политическата криза. Поканихме всички лидери от парламентарно представените партии. Решихме - връщаме третия мандат на президента в понеделник", каза лидерът на БСП, цитирана от БГНЕС.

Нинова след срещата: Няма мнозинство за правителство

"Отговорността е на първия, втория и третия. Ние видяхме коалиция на войната между ПП и ДБ. Не приемаме етикети. Гледайте и съдете за нас по действията. Отиваме на избори, какво ще стане след тях - решават избирателите", заяви Нинова. Тя допълни, че остават отворени за разговори с всички.

Относно коментарите за евентуална коалиция БСП-ГЕРБ Нинова коментира: "Ние съзряхме такава между ПП и ГЕРБ, и я нарекохме "коалиция на войната", защото гласуваха износ на оръжия за Украйна, нови самолети, удължаване на Бюджета за догодина."

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм