Явор Божанков от БСП бе освободен от зам-председателското място в Комисията по правни въпроси. Той бе „преместен” в Комисията по конституционни въпроси. Промените бяха предложени от лидера на БСП Корнелия Нинова, като точката бе включена извънредно в дневния ред на депутатите.

Виктор Лилов по Дарик: Липсата на лидерство при ПП и ДБ върна хартиените бюлетини

Пред журналисти Божанков отрече рокадата да се дължи на това, че е против връщането на хартиената бюлетина, както и че споделя различно по темата Украйна.

Въпреки че Комисията по правни въпроси е водеща по измененията в изборното законодателство, пред журналисти Явор Божанков отрече замяната със съпартийката му Смиляна Нитова да е заради несъвпадащата му с БСП позиция относно връщането на хартиената бюлетина. Той уточни, че разместването в парламентарните комисии не е направено без негово знание. По думите му „отсраняване” или „изкючване” не са точни термини.

С протоколи по сградата на НС: Граждани протестират срещу хартиената бюлетина

На въпрос дали Корнелия Нинова не е харесала негово интервю, в което е изразил различни позиции по темите Украйна и хартиена бюлетина, Божанков коментира:

По-късно Корнелия Нинова също отрече да има някакъв проблем. А, причините за рокадата били следните:

По думите ѝ БСП е най-демократичната партия и всеки може да изразява мнението си свободно.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм