БСП внася иск за касиране на избора на общински съветници в Перник. От местната партийна централа посочиха като мотив драстичните различия в сканирани протоколи на СИК-ове. По дадни на социалистите, които загубиха във вота за местна власт в Перник, в протоколите на Информационно обслужване се появяват избиратели, които те определят като фантоми, заради разлики в иначе базови числа за броя на избирателите. Това са уникални груби, математически, според нас и политически грешки, заяви председателят на БСП в Перник Ненко Темелков.Притеснени  сме и от близо 5 хиляди недействителни бюлетини при вота за съветници, които са над 12 на сто от общо подадените за вота бюлетини. В жалбата си до Административният съд, социалистите настояват и за повторно броене на бюлетините.  Имаме време от около седмица да обмислим дали да не обжалваме и избора на кмет, но правим проверки по протоколите, обявиха още от БСП в Перник. Те вече са обжалвали избора на кмет на пернишкия квартал „Църква” заради много грешки в протоколи на СИК.

Касиране на избора за кмен искат от БСП и за град Батановци. Мотив за претенциите са над 200-те записани допълнително в избирателните списъци гласоподаватели с удостоверения. В Батановци, претендентът на ГЕРБ стана кмет на балотажа с 30-ина гласа повече от тези на кандидата за кмет на БСП.

Кандидатът на социалистите за кмет на Перник - Ерик Рангелов не потвърди, но и не отрече оставането му в политиката като общински съветник. Според него, загубата му във вота е продиктувана от корпоративния и платения вот. Това наистина ме тревожи, а не това, че опонентът ми спечели местните избори, отбеляза Ерик Рангелов