Васил Божков се яви в Националното следствие, за да получи материалите по делото срещу него за нанесени щети на държавата в размер на 700 милиона лева от неплащане на такси от хазартна дейност. Пред медиите Божков коментира, че е невинен до доказване на противното и уточни, че не се притеснява за делата срещу себе си, защото не е направил нищо.

"Аз съм невинен до доказване на противното", каза бизнесменът Васил Божков след като бе извикан като обвиняем в Националното следствие, за да получи материалите по делото за ощетяване на държавата с повече от 700 милиона  лева от неплатени хазартни такси.

Божков каза още, че вече нямал държавна охрана, защото това дело е прекратено и вече не е заплашен: "Но аз не го обжалвах и то стои като на трупчета. Ако го бях обжалвал и съдът потвърди, го изпирахме напълно."

Божков коментира, че причините за законодателните промени, които прекратиха лотарийният му бизнес, е ограничаването на хазарта. А сега не се вземат мерки в тази посока.

Васил Божков уточни, че няма причина да се притеснява за заведените срещу него дела, защото не е направил нищо, а решението е в ръцете на съда и прокуратурата. 

Припомняме, че на 19 януари се проведе акция на няколко места в столицата - спецполицаи проверяваха офиси на бизнесмена Васил Божков. Около тях имаше засилено полицейско присъствие. По-късно от МВР потвърдиха, че на територията на столицата се извършват процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия, свързани с разследването на убийството на Алексей Петров.

Васил Божков определи акцията като политическа репресия и заяви, че няма нищо общо с Алексей Петров. Божков посочи, че при акцията не е иззето нищо, няма задържани, нито изведени като свидетели. Според него това е била напълно безсмислена акция.

Бизнесменът обяви и че подготвя нов политически проект. По думите му той ще бъде регистриран скоро, а действията срещу него са, за да бъде спрян този проект и да се плашат хората, които го подкрепят.

Малко по-късно беше отведен за разпит в Столичната дирекция на вътрешните работи. След близо два часа Божков излезе от полицията. Пред журналисти каза, че не е бил разпитван за смъртта на Алексей Петров.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм