Акция на спецполицаи в ранната сутрин на няколко места в столицата. Проверяваха се офиси на бизнесмена Васил Божков. Около тях имаше засилено полицейско присъствие.

Малко преди обед от МВР потвърдиха, че на територията на столицата се извършват процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия, свързани с разследването на убийството на Алексей Петров.

Събраните материали ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор от Софийската градска прокуратура, се казва в съобщението. Васил Божков определи акцията като политическа репресия и заяви, че няма нищо общо с Алексей Петров. 

Божков посочи, че при акцията не е иззето нищо, няма задържани, нито изведени като свидетели. Според него това е била напълно безсмислена акция.

Бизнесменът обяви, че подготвя нов политически проект. По думите му той ще бъде регистриран скоро, а действията срещу него са, за да бъде спрян този проект и да се плашат хората, които го подкрепят.

Малко по-късно беше отведен за разпит в Столичната дирекция на вътрешните работи. След близо два часа Божков излезе от полицията. Пред журналисти каза, че не е бил разпитван за смъртта на Алексей Петров.

"Днешната акция е поредният сблъсък на Божков с правосъдието. През последните три години му бяха повдигнати близо 20 обвинения, попадна под ударите на закона „Магнитски”, избяга в Дубай, където прекара близо три години и накрая се завърна в България, за да бъде поставен под домашен арест - за данъчни измами. Почти 5 месеца след неочакваното си прибиране Божков призна, че съжалява за това. Там бях недосегаем, върнах се да направя нещо за вас", заяви днес той.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм