„Зеленски очакваше военната помощ, която българският парламент гласува, а получи меч, доста конфузно се получи”. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира посещението на премиера акад. Николай Денков в Киев. „Който се занимава с външни работи, трябва да се готви малко повече, когато се правят подобни важни визити”, заяви Борисов.

Според него "конфузната ситуация" е възпалила хората".

"Когато се заговори от премиера Денков, че ще предостави на парламента да разгледаме съответното споразумение двустранно между България и Украйна. Вярно е, че президентът Зеленски е доста по-опитен и веднага каза какво има предвид – съвместно производство на оръжие, обучение и всичко останало и това, което българският парламент реши и то вече трябваше да е в Украйна. И тази конфузна ситуация действително днес възпали хората и затова не само вие (журналистите - бел. ред.), а и генералният секретар на НАТО изрично каза, че Алиансът няма планове да изпраща войски в Украйна, към което се придържа и нашата партия. В ЕС няма решение за изпращане на войски в Украйна, заяви говорителят на ЕК", каза Борисов. И уточни: "...сиреч самоволни, самохвални, желаещи да се използват последните дни като „Кой където може да завари да пътува, да пътува, да пътува…“ все едно… повтарям, политиката не се прави в България и не се прави в полза на хората".

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм