Лидерът на ГЕРБ постави условие пред доскорошните си партньори в управлението, за да управляват заедно и след изборите. Борисов разговаря с партийни симпатизанти в столичния район “Възраждане”, а срещата бе излъчвана на живо във Фейсбук. Препоръките към "Продължаваме промяната" и "Демократична България" дойдоха в отговор на въпроси на електората какви ще са стъпките на партията след предстоящите избори на 9 юни.

“Дайте, седнете и да направим нещо стабилно след изборите, призова Борисов. “Продължаваме промяната” и “Демократична България” са много хубави партии, но вече при следващото управление хората без интегритет, които се “оцапаха”, които ги има в Гугъл, няма вече как да са министри”, категоричен беше Борисов.

“Да спасим България от спасителите”

Според него лидерство на ГЕРБ вече било “изключително необходимо”, за да бъде спасена България от спасителите. “Как да се освободим от спасителите вече е проблемът”, изтъкна Борисов.

Въпреки отправените критики лидерът на ГЕРБ все пак изтъкна, че на тези избори “трябва да се работи партньорски, да се търси стабилно управление. Вместо да кажат - дайте да се съберем, да направим реформа - тя е тежка, губеща подкрепа, те излизат и казват – Бойко да си избира”. 

“Призовавам ги да спрат да си прокарват неистински твърдения, на преговорите за ротацията бяха само 4 момичета от ГЕРБ и те от ПП-ДБ, никакъв Делян Пеевски”.

“Борисов и ГЕРБ са добри, да махнем Пеевски и Сарафов”

Според Борисов новата теза на политическите му опоненти в лицето на ПП-ДБ е, че той и ГЕРБ са добри, но негативният фокус падал върху Делян Пеевски и Борислав Сарафов. Борисов оспори твърдението, че Пеевски се разпорежда в ГЕРБ като изтъкна, че при създаването на партията настоящият съпредседател на ДПС е бил “малко дете”.

Забрана за руския петрол и газ в България

Борисов обяви още, че ще инициира Народното събрание да забрани руски петрол и газ в България.

“Ще говоря с Изпълнителната комисия на ГЕРБ, защото е доста революционно, но много честно. В момента, след изключително антируските действия на ПП, България има само руски газ”, изтъкна лидерът на ГЕРБ.