Официалният канал на британските власти "10 Downing street" публикува видео, в което Борис Джонсън се среща с украински войници.

"Министър-председателят Борис Джонсън хвърля граната при посещението си в Северен Йоркшир, където британските въоръжени сили обучават украински войници. Обединеното кралство е решено да направи всичко възможно, за да помогне на Украйна да продължи да отблъсква руската агресия", пише в канала.

Избори във Великобритания: Лиз Тръс е ястребът на консерваторите в надпреварата за премиерския пост

"Искам да знаете, че хората от Обединеното кралство подкрепят хората от Украйна и подкрепят вас във вашата битка. И съм абсолютно убеден, че можете и ще победите", казва Борис Джонсън във видеото.

"Това е част от огромен ангажимент, който сме поели, да тренираме украинските войски. Искаме да подготвим около 10 000 за следващите четири месеца", обяснява той.

Зеленски изрази „тъгата си“ от оставката на Борис Джонсън

"Много съм горд от ролята, която Обединеното кралство успя да играе досега, но всъщност това е благодарение на храбростта и героизма на тези украински войници", категоричен е Борис Джонсън.

Български субтитри: Юрий Яковлев

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм