Успешно управление и ползотворна работа на 47-то Народно събрание отчита водачът на листата на БСП за 10 МИР Кюстендил Бойко Клечков.

„През 47- то НС БСП успя да постигна много добри резултати, за съжаление виждате, че голяма част от партиите се опитват да изземат нашите постижения. До 90- година си спомняте, че всички детски градини бяха безплатни. Е, след 30 години почти ние успяхме като социална партия да постигнем точно това - детските градини и яслите да бъдат безплатни, което е сериозен стимул за младите семейства и младото поколение да живее в нормална среда и да не се притеснява при отглеждането на деца”, заяви водачът на листата на БСП за 10 МИР Кюстендил Бойко Клечков.

Ние не спряхме до тук, категоричен е кандидатът за депутат от Кюстендил.

„По време на нашето управление се вдигна минималната работна заплата от 650 на 710 лв, също се вдигна и минималната пенсия. Пенсионерите получиха за първи път от 12 години едно сериозно увеличение през декември - 12,8%, а от юни вече пенсиите се с ръст почти 28%. В момента минималната пенсия от 360 е на 476 лв.”, отчете Клечков.

Заедно с колегите от другите парии успяхме в тази сложна икономическа и социална обстановка  да дадем една сигурност на хората.

През януари по инициатива на БСП беше въведен таван на електроенергията за битовите потребители, посочи водачът на листата на БСП за 10 МИР Кюстендил.

„Всичко това показва, че ние мислим за хората. Ако бъдем избрани и в 48- то НС, ние ще продължим да реализираме нашите идеи за подпомагане на младите хора, работещите и на хората в пенсионна възраст. Ще търсим вариант да продължим да наложим таван на цените.Знаете, много хора ни обвиняваха, че тава няма да работи, оказа се че сме прави и сега цяла Европа се опитва да направи точно това. Една от идеите ни е да се взимат от свръхпечалбите на енергийните дружества. България е една от малкото страни в Европа, която  изнася електроенергия и  има възможност тази свръхпечалба да бъде преразпределена както  към битовите абонати, така и към малките и средни предприятия.Ние искаме училища, болници, черкви , читалища да бъдат включени в регулирания пазар.В момента те плащат за ток, колкото и фирмите и така  ще бъдат облекчени  и бюджетите на общините. Това  е предложение, което ще влезе с нормативен законопроект в следващото НС”, каза още Клечков.

Той е категоричен, че партията ще продължи с подкрепата за бизнеса както до сега в областта на електроносителите. Те ще работят и да има подпомагане за битовите абонати, които да плащат по- малко за парно, ток и вода.Приоритети още са: Въвеждане на необлагаем минимум  за младите семейства с ниски доходи,  които да бъдат освободени от  данъци.

От БСП предлагат  децата до 14 години да ползват безплатни лекарства. Както и учебниците да се безплатни за децата от 1 до 12 клас.

„Обвиняват ни, че това е популизъм, но това се минимални средства за държавата,  а така ще облекчим много семейства”, категоричен е  Клечков.

Ще се търси вариант да се приеме определението за енергийно и водно бедни и да им се осигури социална подкрепа.По този начин ще бъдат адекватно подпомогнати нуждаещите се хора при тази галопираща инфлация ,а няма да се дават пари на хора с високи доходи.

И в следващият парламент БСП  ще продължи политиката си за повишаване на пенсиите.Ще продължи преизчисляването на пенсиите, като средната пенсия също ще се увеличава. От 1 октомври ще се случи обещаното , като основа за преизчисляване ще се счита 2021 г. Това ще се случи, но ние ще продължим да търсим варианти увеличението на пенсиите да продължи и да е съобразено с инфлацията.

Купуването и продаването на гласове е престъпление. 

Тази публикация е платена политическа реклама. Статията не е журналистически материал и не отразява редакционната политика на Darik.bg. Медията не може да гарантира стандарти като обективност и достоверност за публикувано платено съдържание.