Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се яви в Пловдив на нарочен брифинг и директно поиска оставката на кмета на града Здравко Димитров.

"Партията търпи негативи. За тези стадиони съм идвал в Пловдив пет или шест пъти. Миналата неделя разговарях за последно с кмета и му казах да си оправя бакиите. Той ми каза, че излиза в отпуска, защото трябва да си обърне внимание. С парите, които осигурихме си създаваме ядове. И нещо по-лошо, обвиняват партията в корупция. Какво общо имаме ние с това? Не се справя и ни създаде проблем. Този проблем се надявам с общинските съветници от другите партии още в четвъртък на сесията да бъде решен“. Това заяви Борисов и обясни, че се е срещнал с фенклуба на Ботев и фенклуба на Локо Пд и "за радост", по думите му, те все още имат доверие в ГЕРБ. 

Моля общинските съветници с юристите, да намерят начин, ако те не си подадат оставките... Ако ми бяха министри, още днес щяха да бъдат уволнени. Могат да решат да останат, могат да искат да се явяват независимо на изборите. Почтеното и ангажиментът към партията е да си подадат оставката“, допълни Борисов, визирайки Здравко Димитров и заместник-кмета Пламен Райчев.

Стадионите в Пловдив изядоха главата на кмета (ВИДЕО)

 "Дебатът за Пловдив трябва да се води с гражданите и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки", бе първият коментар  на кмета на Пловдив Здравко Димитров.  

Избран съм от пловдивчани, не съм назначаван, за да ми се иска оставката. Това искане ми идва като гръм от ясно небе. Ще обмисля в следващите дни какво да направя”, каза Димитров по повод поисканата му оставка от лидера на  ГЕРБ и обясни:

"Управлявам отговорно с всички сили и умения - мои и на екипа ми. Казусът със стадионите на “Ботев” и “Локомотив” не е мой или на Пламен Райчев. Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че осигурените първоначално пари няма да стигнат. Някои хора обаче явно използват проблема с политически цели. Същото се случва и в дебата за Панаира. Аз имам план как да спася Панаира за Пловдив, и то с дипломация, а не с войни.Имаме много важна работа за вършене, виждате на колко фронта се строи в Пловдив. Безотговорно ще е да оставим града на автопилот в този момент”.