Името Борисов и Пеевски като комбинация, след вчера, рухна. Това заяви лидерът на ГЕРБ пред журналисти в Народното събрание. 

За пореден път Борисов подчерта, че няма да подкрепи правителство, предложено от друга партия и подчерта, че още вчера е станало ясно, че страната отива на избори:

Няма да участваме повече в преговорите и това го казахме ясно на всички. И когато вчера излязох от трибуната на парламента да ги призова да се вразумят, да знаят какво правят, те и тогава нищо не направиха. Ние бяхме отговорни. Още вчера стана ясно, че отиваме на избори“

Борисов припомни и че, човекът, който стои зад „сглобката“ бил Алексей Петров:

„Той направи в манастира сглобката“ и допълни че го е казвал и никога не го е крил.

Борисов се обърна и към някои представители на медиите като ги призова да последват британския пример и вече да не се крият кого подкрепят:

Комбинацията Борисов-Пеевски рухна. След мощните репортажи за „Величие“ дни наред – как някой ги плаши, как щели да ги напазаруват, как с трикове щели да правят на Борисов правителство. Всичко ви рухна вчера

Борисов подчерта, че е направил голям компромис като не се е предложил за премиер:

„Те си мислеха, че на ГЕРБ много му се управлява. Не, ние просто бяхме отговорни. Дори големия компромис да направя сглобката, го направих в името на държавата. Големият компромис да не се предлагам аз за премиер. И да им отговоря – правителство на ГЕРБ ще има, когато аз съм кандидат за премиер. Ако ме разбирате. На шега го казвам, посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отговори с категорично и многократно „не“ на въпроса дали би отишъл на разговори с ПП-ДБ, ако вторият мандат отиде при тях след изключване на повече депутати от ДПС.