Напрежението в турския парламент ескалира по време на обсъждане на Бюджет 2023.

Депутати не само се нападнаха с юмруци, но и в резултат на спора 58-годишният народен представител от Трабзон Хюсейн Йорс трябваше да бъде приет в интензивно отделение.

Турция няма да иска разрешение за военните си операции

По информация от турски медии Йорс страдал от сърдечни проблеми, при спора е ударил силно главата си, а в болницата му е била извършена сърдечна дефибрилация. Здравословното му състояние до този момент е добро, но той остава под лекарско наблюдение.

При инцидента депутатът от "Добрата партия" е бил с разцепена вежда, тъй като народният представител, който го е ударил - Зафер Ислик от управляващата Партията на справедливостта и развитието на президента Реджеп Ердоган, е носел пръстен на ръката си, пише BalkanInside.

Ердоган за атаките срещу кюрдите: Самолети, оръжия и дронове, това е само началото

„Това е тъжен ден за Великото национално събрание на Турция и срамен ден за тези, които извършиха атаката“, заяви в изявление говорителят на „Добрата партия“ Кюрсад Зорлу.

Сбиванията са често явление в турския парламент. Напрежението е голямо преди президентските и парламентарните избори, насрочени за юни.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм