1 юни – Международен ден на детето, ще бъде отбелязан в Добрич с много забавления. В 10.00 ч. в началото на парка с рисунки и игри децата ще бъдат запознати с различните професии и ще имат възможност да пробват стрелба с лък, скачащи кокили, ленти за баланс, унисайкъл, както и да се снимат като приказни герои. Игрите ще бъдат до 18.00 ч. вечерта.

Музеят в парка отново предоставя своята стъклена фасада за детски рисунки на 1 юни. Там децата могат да разгледат изложбата „Старото школо разказва“.

В 10.30 ч. се открива Лятната работилница за въображение в Художествена галерия – Добрич, а Регионалната библиотека ще предоставя на 1 юни безплатен абонамент за годината. Пред библиотеката в 16.30 ч. ще има концерт „Изпей и прочети мечтите си“ на децата от Школа по пеене „Нели Грегъри“ с педагог Мария-Габриела Русева.

Младежки център – Добрич кани в 11.00 ч. на Куклена постановка „Полетът“ на Театрална формация „Илинден“ от Перуджа, Италия.


 
Следобед забавленията ще бъдат в Скейт парка на Добрич, където ще има стена за катерене, фестивал на настолните игри, а от 17.30 ч. - концерт „Заедно в разнообразието“ на Арт център „Палитра“.

За 1 юни Добрич има и празнична украса, подготвена от детските заведения в града, разположена на централния площад.

Още новини от Добрич