Този уикенд се проведе осмото издание на Международен фолклорен фестивал „Бобошевско веселие -2022”, който съвпадна и с празника на града.

В центъра на живописното Бобошево, на място, обагрено от всички нюанси на родния фолклор станахме свидетели на незабравимо надиграване на танцови клубове от различни фолклорни области на България и Гърция.

Многобройни танцови и певчески групи, пъстри костюми, усмивки, приятелско настроение и искрено веселие – запазена марка за този фестивал, организиран с много любов от танцов състав „Бобошевско веселие“, под патронажа на кмета на града.

„Тази неподправена любов и истинско приятелство са основната причина за поредното участие на Танцова формация „Партньори“ и в тазгодишното издание на фестивала. Участието се осъществи с подкрепата на Национален фонд „Култура“ по програма Творчески стипендии. За любимата публика нашите танцьори бяха подбрали разнообразна програма от Пиринска и шопска етнографска област, за да поднесат букет от бурни ритми, обгърнат в нежност, младост и красота.

Подготовката за фестивала премина под вещото ръководство на младия хореограф Тони Кенов, а организацията бе грижа на ръководителя на групата Веска Миланова. 

Благодарим на нашите приятели от„Бобошевско веселие“за поканата и възможността да бъдем заедно и да споделим прекрасни мигове. Благодарим на Румяна Планинска и Ирена Кирилова за прекрасните снимки и уловените мигове!”, заявиха от Партньори Кюстендил.