През уикенда се проведе “СеминАРТ II”, организиран от Сдружение “4етри” и с финансовата подкрепа на Общинска фондация “Русе - град на свободния дух”. Събитието беше посетено от близо 70 артисти от различни градове на страната, които присъстваха на три лекции, посветени на възможностите за развитие на бъдещата им музикална кариера.

Лектори на проявата бяха Марко и Васил Анастасови - директори на най-бързо разрастващата се българска музикална компания - MUZE Management. Те разкриха особеностите на музикалните платформи, както и начините за монетизиране на музикалното изкуство. Един от най-изявените вокални педагози в момента - Искра Милкова, акцентира върху визията, която трябва да притежава един успял артист. Тя проведе и практически занимания с вокалистите, присъстващи на семинара. Популярният български изпълнител Искрен Тончев – Iskrata, разкри пред бъдещите музикални звезди важни похвати за създаване на качествен продукт. За финал на лекцията участниците в семинара създадоха песен.

През втория ден от “СеминАРТ II” бе показано създаденото до момента. Концертът беше открит с изпълнения на Искра Милкова, Виктория Виналиева и нейната ученичка Стефания Горначка, която направи много силно участие. Вокалният педагог Искра Милкова представи избрани от нея изпълнители, които демонстрираха част от наученото. А за финал участниците завършиха с групово изпълнение на песента “Катерино моме” в акомпанимент на пиано.

Концертът продължи с набиращия популярност Sergie, който представи своите нови 4 авторски песни. Група “4етно”, продуцирана от Сдружение “4етри”, за пръв път изпълни новата си творба – „Тази игра“. За финал на шоуто на сцената излезе Iskrata, който направи запомнящ се бис заедно с русенската група и публиката.