С блестящи солови и ансамблови изпълнения завърши Десетият Международен фестивал на китарата - Плевен 2024. Негов създател е Николай Михайлов, който още при откриването на събитието подчерта пред Дарик, че смисълът на Pleven Guitar fest е свързан с децата, с развиване естетическия им усет, с възпитаване у тях на отношение към образование и култура.

На сцената в Регионален исторически музей - Плевен се представиха: Александър Киров със солови изпълнения на електрическа китара, RALI & KATI BAND – Ралица Хайдърска-вокал, Катерина Вачкова и Борислав Ковачев-китари, Момчил Иванов-ударни, Момчил Крачунов-клавишни, Павел Копчев-бас/ВИДЕО/, както и NINIO & THE GROOVERS – Илин Папазян-вокал и китара, Михаил Филипов – клавишни, Любен Любенов – бас, Цоньо Цветков – барабани.

При откриването на последната концертна вечер на 10-то издание на Международния фестивал на китарата – Плевен 2024, който се проведе от 20-ти до 22-ри юни в Плевен, беше отправено послание, свързано с Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества, който се отбелязва само след дни.

От сцената в парка на Регионален исторически музей – Плевен, екипът на Превантивно-информационен център по зависимости/ПИЦ/ – Плевен се присъедини към мега енергията на 10-тия Международен фестивал на китарата, като членовете на екипа отправиха от горещата сцена на фестивала своите послания към всички млади хора от публиката, която беше изпълнила целия парк.

Членовете на екипа на ПИЦ – Плевен обясниха за Дарик радио, какво е тяхното послание, конкретно в кампанията им „Последвай живота“, точно на Международния фестивал на китарата – Плевен 2024, и в навечерието на деня, в който се поощрява борбата с употребата на наркотични вещества.

Цветомир Стефанов обясни, че част от участниците в заключителната вечер на фестивала в лицето на водещата Красимира Илиева, както и Рали и Кати, които участваха в една от групите в музикалната програма, са доброволци.

„Те освен, че са много талантливи, млади, красиви и одухотворени, успяват да отделят време и да дадат своя принос, като помагат на свои връстници и се включват в различни каузи“.

Марина Трифонова каза: „Изкуството е начин да стигнем до най-дълбоките ни чувства и да ги изразим. Когато се потопим в изкуството няма нужда да бягаме от реалността по никакъв друг начин. Затова изберете музиката, изкуството, живота!“.

В свое обръщение, Антоанета Мачева каза: „Посланието ми към младите хора е да бъдат креативни, да ангажират времето си с изкуство и спорт, и да не дават шанс на дрогата“.

Радослав Христов отбеляза, че животът е пъстър и е изпълнен с всякакви предизвикателства.

„Моето послание към младите, които са днес тук, а и по принцип е, да отстояват себе си и да бъдат уверени в своите способности, защото това е най-важното“.

Валентин Минков отправи своите пожелания към младите: „Нека да бъдат „себе си“, да мечтаят, да се огледат в очите на другите, и да стоят далече от наркотичните вещества и хазарта!“.

Звукът и светлинните ефекти в тридневния фестивал бяха осигурени от екип на "Ruli" ООД.