Ваканционно жилище под наем, което се описва като „изпълнено с кал, покрито с мъх, напоено с мътна вода блато“, обикновено не би било особено търсено. Но тази нова обява в Airbnb в Шотландските планини е изключение от правилото. Защото тя представлява точно пресъздаване на дома на героя на DreamWorks Animation Шрек, съобщават от Darik Business Review.

„Блатото“ на Шрек се намира на територията на Ardverikie Estate - шотландско имение от 19-и век, разположено на около 95 км южно от град Инвърнес.

Еднократно преживяване

В специална промоция на Airbnb от 13 октомври туристите могат да заявят интерес към престой в блатото, в което могат да спят до трима гости на възраст над пет години. Само една група обаче ще има късмета да си осигури две нощувки в периода 27-29 октомври.

Въпреки че късметлиите ще трябва сами да организират пътуването си до и от мястото, престоят им в къщата на Шрек ще бъде безплатен.

Междувременно, от Airbnb обещат да направят еднократно дарение на HopScotch Children’s Charity - организация с нестопанска цел, която организира ваканции за уязвими деца и деца в неравностойно положение в Шотландия.

Това е най-новата от множеството вдъхновени от телевизията и филмите еднократни промоционални обяви на Airbnb. Миналата година туристи в Париж получиха шанса да отседнат в разкошна стая в Мулен Руж с интериор, вдъхновен от филма на Баз Лурман.

Съвсем наскоро феновете на Барби пък можеха да наемат стая в къща, вдъхновена от Barbie DreamHouse, в Малибу, Калифорния.

Вътре в блатото

Посетителите могат да очакват вярно пресъздаване на скромното, блатисто жилище на Шрек, изпълнено с дървени мебели, акценти от стволове и горска среда. И в истински Шрек стил - банята се намира на 20 метра от основната сграда.

Близкият район също предлага много за разглеждане – от грандиозното езеро Лох Лаган, оградено от извисяващи се хълмове, до дивата красота на националния парк Cairngorms.

Феновете на филмите и телевизията може да разпознаят Ardverikie Estate от филма за Джеймс Бонд „Смъртта може да почака“, както и от скорошни телевизионни предавания, включително Outlander и The Crown, където баронската къща е кралската резиденция Балморал. Тя участва и в британската драма от началото на 2000 г. Monarch of the Glen.

Повече от две десетилетия, откакто оригиналният филм „Шрек“ спечели награда „Оскар“ през 2002 г. за най-добър анимационен филм, франчайзът продължава да вдъхновява продължения, отделни филми и туристически атракции.

За феновете на „Шрек“, които не си осигурят място в блатото, винаги има вариант да посетят Приключението на Шрек в Лондон – завладяваща, тематична туристическа атракция на южния бряг на града, в съседство с Лондонското око и градския аквариум.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм