На 13 април в Габрово Спортен клуб „Равен старт 2020” – Габрово организира Благотворителен турнир по плуване в подкрепа на Гергана Нейчева, която за втори път се бори с тежката диагноза Остеосарком (рак на костите).

Таксата за участие в турнира е символична и е в размер на 10 лева. На входа на басейна ще има поставени кутии за даренияв помощ на Гери.

Събраните по време на турнира средств, ще бъдат предоставени за нейното лечение.

Идеята на турнира  е децата да се научат на съпричастност и взаимопомощ, това е първата стъпка за интегриране на децата със специални потребности в обществото.

В състезанието ще участват около 200 деца от Габрово, София, Пловдив, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора, Разлог, Велико Търново. Състезателната програма е в две части. Сутрешната сесия е със състезателно демонстративен характер. Ще участват около 80 деца, които ще се състезават в дисциплина 25 и 50 метра, свободен стил.

В следобедната сесия заявка за състезанието са подали най-добрите клубове в България по Адаптирано плуване, като  ще участват 120 деца с различни затруднения – интелектуални, двигателни и сензорни. Те ще се състезават в 5 дисциплини – 25 и 50 метра Свободен стил, 25 и 50 метра Гръб, 25 метра Бътерфлай, 25 метра Бруст и 100 метра съчетано плуване.

Ще бъдат организирани и три отборни щафети.

За всички участници са осигурени награди, а най-добрите ще получат медали, купи и индивидуални призове.

Националното състезание се организира с подкрепата на Община Габрово, Регионален център за подпрепа на процеса на приобщаващото образование – Габрово, ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, д-р Иван Дошков и Спешъл Олимпикс България.