Община Ракитово ще предостави една от дървените къщички по време на коледния базар, за да може желаещите да се включат в благотворителна инициатива, съобщават отх ведомството. 

В къщичката ще се продават ръчно правени декорации, коледни картички, сладкиши и много други красиви и вкусни продукти. Всеки, който има желание да помогне за добра кауза (която ще бъде обявена до дни) е добре дошъл с труд или продукт. Повече информация може да се получи чрез имейла на Общината - rakitovo@rakitovo.bg.

Утре в ранния следобед предстои среща с инициаторите на благотворителното събитие, заедно с които ще бъде решено как да бъдат разпределени събраните средства. Една от каузите, за които вероятно ще се даде подкрепа, е лечението на болно дете от град Костандово.

В родопското градче за първи път тази зима се провежда коледен базар, затова той се радва на много силен интерес. С ефектно общоградско тържество преди дни бяха запалени светлините на елхата и празничната украса по улиците. В момента се събират писма с желания от деца, които ще получат мечтаните подаръци, предоставени от семействата им, лично от Дядо Коледа и Снежанка, които ще обиколят с файтон вместо шейна всички населени места в община Ракитово на 17, 18 и 19 декември. 

В края на седмицата пък се очаква откриването на ледена пързалка, каквато също за първи път ще има в Ракитово, а на всички ученици е предоставен ваучер за безплатно ползване.