Добротворци от столицата зарадваха с коледни подаръци деца и младежи в риск и подпомогнаха с хранителни продукти възрастни хора от община Мездра.

В навечерието на Рождество Христово група добротворци от София организираха благотворителна кампания в подкрепа на възрастни хора в неравностойно положение от Северозападна България и сбъднаха коледните желания на деца и лица с увреждания, лишени от родителски грижи. Дни преди Коледа те подпомогнаха с хранителни продукти самотно живеещи пенсионери от селата Горна Кремена, Зверино и Ребърково и зарадваха с подаръци потребителите на Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания (КСУДЛУ) в гр. Мездра. Към благородната кауза се присъединиха хора с големи сърца не само от столицата, но и от други региони на страната.

Крайно нуждаещите се възрастни хора бяха подпомогнати с трайни хранителни продукти - брашно, захар, боб, леща, ориз, макаронени и захарни изделия, олио, консерви, подправки и др., а потребителите на КСУДЛУ бяха зарадвани с подаръци - анцузи, пижами, бельо, чорапи, обувки, зимни дрехи, тоалетни принадлежности и др., които предварително бяха споделили, че желаят да получат в писмата си, адресирани до Дядо Коледа.

Организатор на дарителската кампания е Илияна Мирчева, с помощници Радина Георгиева, Калоян Згурев, Дани Жобчиев и Сашо Михов. Координатор на благотворителната инициатива, която се реализира в община Мездра за втори път след 2019 г., е Христо Христов, психолог в ОУ „Христо Ботев“ и в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Хранителните продукти и подаръците бяха транспортирани с микробус, осигурен от Лео Кадели, създател на Платформата „Приятели, помагайте!“, а даренията бяха складирани в помещение, предоставено от Петър Стоянов.

Така младите доброволци от „Запази доброто“ стоплиха сърцата на деца и възрастни в нужда и за пореден път доказаха, че по Коледа стават чудеса!